şerefsizim ama suçsuzum...

1 Haziran 2010 Salı

ihh den duyuru

İSRAİL'İN SALDIRI GİRİŞİMİNE İHH BASIN AÇIKLAMASI

İnsan hakları mahkemesinin yakın zamanda açıklamış olduğu "İnsanlık suçu işleyenler" arasında İsrail de olduğu halde, hiçbir şekilde İsrail aleyhine bir müdahalenin yapılmadığı açıklamanın ardından kısa bir süre sonra, yola çıkan insani yardım gemilerinin bu sabah saatlerinde saldırıya uğraması sonucu İHH istanbul ana merkezde basın açıklaması düzenlendi.

Yapılan basın açıklamasında konuşma yapan İHH Genel başkan yardımcısı Yavuz DEDE" Avrupa İnsan hakları savunucularının ve kuruluşlarının söylemlerinin yalan olduğu, Atina ve isveçlilerin büyükelçiliklerini geri çektiği, gemide bulunan vatandaşlarına sahip çıkmadığını ve geri adım attığını belirterek vatandaşlarına sahip çıkması gerektiği yönünde çağrıda bulundu.

Hiçbir hak ve hukuk tanımayan israil için ve kendilerini demokrasi aşığı olarak tanıtan ülkelerin kazip bir duruma düştüklerini söyleyen Yavuz Dede; gerek israil, gerekse arap basınının yapmış olduğu haberlerin gerçeklik oranının zayıf olduğunu ve ilgili haberlerin İHH genel merkez tarafından takip edilmesini söyledi.

Bununla birlikte başkan yardımcısının yapmış olduğu açıklamanın sonunda, İsrailin gemilere daha öncede yaptığı gibi bilerek bizzat silah ve ve suç unsuru aletler bırakabileceğini ve Dünya'ya koz olarak kullanabileceğini, bizlerin ise hiçbir surette dezenformasyon girişimlerine kanmamamızın gerektiği yönünde uyarıda bulundu.

Başkan yardımcısının ardından konuşma yapan Vakit gazetesi yazarı araştırmacı - yazar Abdurrahman dilipak, Uluslararsı girişimlerin derhal harekete geçmeleri gerektiği, türkiyede Filistin dostlarının ve siviltoplum kuruluşlarıyla türk meclisinin acil siyasi girişimlerde bulunarak, Türkiye'den Siyonist İsrail diplomatların sınırdışı edilerek çıkarılmaları gerektiği ve şehitlerimizin ailelerine iade edilinceye dek tüm yurt genelinde, bu protesto ve eylemlerin herne şekilde olursa olsun son sürat devam etmesi gerektiğini vurguladı. Başbakan vekili Bülent Arınç'ında telefon açarak başsağlığında bulunduğu, sondurumu hassas bir şekilde takip edeceklerini ve yapılması gerekenler noktasında harekete geçeceklerini söylediği açıklandı. Saldırıya uğrayan geminin özellikle türk gemisi olduğu, ve diğer gemilerin israil askerleri tarafından ele geçirildiği , yaralananların kelepçeli bir şekilde hastaneye götürüldüklerine dair görüntüler mevcut. Şuan ise sözkonusu geminin "MAVİ MARMARA" olduğu söylenerek son gelişmelein takip edildiği belirtildi.

Saldırıya uğrayan gemilerin bulundukları noktanın İsrailin sınırı dışında olduğu, aksine uluslararsı sınır dahilinde bulunduğu vurgulanarak girişimin apaçık saldırı olduğu açıklandı. Böyle bir girişimin Uluslararası hak ve hukuk nezdinde savaş atılımı olduğuda yapılan açıklamalar arasında.

Özgürder ve Mazlumderden'de katılımcıların konuşma yaptığı basın açıklaması, Taksim meydanında Saat 12.30 'da gerçekleştirilecek olan basın açıklamsına intikal etmek üzere son buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder