şerefsizim ama suçsuzum...

28 Mart 2009 Cumartesi

NORVEÇ AYAKTA

Norveç'in başkenti Oslo'da İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları protesto etmek amacıyla 8 Ocak günü 40000 kişinin katılımı ile bir gösteri düzenlendi. Bu, Norveç'te daha önce hiç karşılaşılmamış bir kalabalık.

28 ŞEHİRDE GÖSTERİLER YAPILDI
Norveç’teki gösteriler Oslo’yla sınırlı kalmadı. Norveç’in Stavanger, Sandnes, Fredrikstad, Trondheim, Hamar, Sortland, Namsos, Arendal, Norheimsund, Mosjøen, Bergen, Sarpsborg, Tønsberg, Harstad, Tromsø, Kristiansand, Notodden, Vadsø, Mo i Rana, Alta, Kirkenes, Røros, Volda, Halden, Gjøvik, Lillehammer, Selbu şehirlerinde de gösteriler yapıldı.
SENDİKAL EYLEMLER
Bunun dışında ayrıca Norveç’te sendika eylemlerde düzenlendi. Norveç Demiryolu Sendikası ve Oslo Tramvay İşçileri Sendikası tarafından İsrail'in Gazzeye saldırısını protesto amacıyla bugün Norveç'teki tüm trenler, Oslo'daki tüm tramvay ve metrolar iki dakikalık durma eylemi yaptı.
Norveç Ticaret Odaları ve Organizasyonları tarafından desteklenen kampanyada ise İsrail'e yapılan ticaret anlaşmalar ve yatırımların geri çekilmesi isteniyor. Bu kampanya şimdiye kadar altı büyük ulusal ticaret odası tarafından onaylandı.
Ofis Çalışanları Sendikası, üyelerinden patronlarına İsrail ürünlerini dükkanlardan kaldırmaları için başvurmalarını istedi. Sendika devlet ve özel kuruluşlarda çalışanların üye olduğu Norveç'in en büyük sendikası.
NORVEÇ KİLİSESİ İSRAİL’İ PROTESTO ETTİ
Norveç nüfusunun beşte birinin üye olduğu Norveç Sendikalar Konfederasyonu da İsrail'in bombalamalarını ve saldırılarını kınadı ve miting çağrısı yaptı. Norveç Kilisesi İsrail'in Gazze’yi işgalini protesto etti ve alınan bilgiye göre İsrail büyükelçisinin ağzının payını verdi.
FACEBOOK’TA “NORVEÇ’TEKİ İSRAİL BÜYÜKELÇİSİ KOVULSUN” GRUBU
Facebook'ta 22.000 kişinin üye olduğu Facebook grubu İsrail elçisinin Norveç’ten kovulmasını talep etti. Facebook grubu bütün büyük gazetelerin dikkatini çekti ve Siyonist hacker çetesi tarafından hacklendi, fakat tekrar düzeltildi.
NORVEÇ HALKI İSRAİL’E BOYKOTU DESTEKLİYOR
İsrail lehinde yayın yapan VG gazetesinin yaptığı ankete göre Norveç halkının yüzde 31'i İsrail’i boykotu destekliyor. Ankette sorulan “Sosyalistlerin İsrail'i boykotunu destekliyor musunuz?” sorusunun katılımcılarını politik olarak yönlendirdiği, “sosyalist” vurgusu yapılmaması halinde boykotu destekleyenlerin oranının çok daha fazla çıkacağı söyleniyor. Ankete katılan grupların büyük çoğunluğu İsrail'in Gazze’ye saldırısına karşı çıkıyor.
TimeTurk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder